27 julio, 2021

Joyce DiDonato al Liceu

Gran Teatre del Liceu. Diumenge, 24 de gener de 2010

Joice DiDonato – Mezzosoprano

David Zobel – Piano

Joice DiDonato es una cantant que posseeix una gràcia i magnetisme especial, ja que nomes amb la seva presencia omple tot l’escenari i tot el teatre. A mes te una veu d’un interesantíssim timbre de mezzosoprano lleugera amb un color de veu carnós, brillant, ampul·lós i fresc que la fa una cantant molt espontània, molt fresca, molt comunicativa i expressiva i amb unes dots amplíssimes amb un gran talent.

També haig de ressaltar la excel·lent intèrpret que es, ja que va cantar tot el seu recital amb una exquisida i profunda musicalitat  que interpretava des de el mes fons del seu cor amb una interpretació molt comunicativa i expressiva que ens va arribar a tots el públic assistent.

La seva tècnica vocal es impecable en tots els seus sentits, ja que controla totes les notes que so emeses a traves de la seva veu d’una manera molt elegant i nítida on es poden sentir totes les coloratures una a una, i amb un fraseig molt ric amb un legato molt homogeni.

El programa va consistir a la primera part amb unes obres barroques de Duarte, Pergolesi, Caccini, Rossi, Paisiello i Rontani on la mezzosoprano va tocar la seva part sensible i delicada destacant el seu “Amarilli mia bella” de Caccini que va ser exquisit. La primera part va seguir amb unes curtes cançons de Beethoven i acabant amb tres cançons de Rossini i l’ària del seu Otello “Assisa a’pie d’un salice” on Joyce DiDonato va estar esplèndida.

La segona part va estar integrada per un repertori de cançons italianes de finals del segle XIX molt interessants i molt poc conegudes on la cantant va estar totalment evocada i entregada, ja que eren unes musiques molt passionals i fervoroses i on va mostrar la seva veu mes lírica.

L’èxit va ser tant aclamat que ens va obsequiar amb el se Cherubino i amb la fantàstica ària “Tanti afetti” de La dona del Lago.

El seu pianista David Zobel va ser un acompanyant discret però eficient en la seva interpretació i que va arropar a la cantant en tot moment.

Ofèlia Roca