5 agosto, 2021

Schumann per Jean-Guihen Queyras

Temporada 2010-2011 OBC

Dissabte, 12 de febrer de 2011

Què?

Joseph Martin Kraus
– Simfonia en do major, VB 138
Robert Scumann
– Concert per a violoncel i orquestra en la menor, op. 129
Carl Nielsen
– Simfonia núm. 5, op. 50

Qui?

Jean-Guihen Queyras – Violoncel
Tuomas Hannikainem – Director

Què en pensem…?

? ?

La primera obra del programa va ser la poc habitual programada Simfonia de Joseph Martin Kraus. Una llàstima que sigui tan desconeguda, ja que és una partitura de gran interès. L’interpretació que va fer l’OBC i el seu director va ser molt fresca i dinàmica, i amb un bon analisis de la partitura.Va seguir el concert amb el fantàstic concert per a violoncel i orquestra de Robert Schumann encarat a la part solista per Jean-Ghihen Queyras, violoncelista francès amb una tècnica i solvencia musical de alt nivell, que poseeix una gran personalitat pel que fa el fraseig. Queyras va oferir una interpretació del concert molt musical, amb força expresiva i comunicativa.

L’interpretació a càrrec del director Tuomas Hannikainen va estar plena de dinàmiques diferents, de molta força expresiva, i d’una gran musicalitat, i que l’OBC va saver transmetre a la perfecció destacant en alguns moments la secció de la corda.

La segona part va estar integrada per la Simfonia núm. 5 de Carl Nielsen. Aquesta es una simfonia molt interesant tant per la seva música com per els colors diferents que va aconseguir Nielsen en aquesta partitura, ja que arriba a provocar a l’oïda unes sensacions molt diferents molt enriquidores.

Ls.