24 julio, 2021

Orchestre de la Suisse Romande

PALAU 100

Dilluns, 11 de març de 2011

Felix Mendelssohn
-Les Hèbrides (La gruta del Fingal) op. 26 (obertura)

Frédéric Chopin
-Concert per a piano núm. 1, en Mi menor op. 11

Robert Schumann
-Simfonia núm. 4, en Re menor

Nelson Goerne – Piano
Marek Janowski – Director

El programa d’aquest concert és molt interessant però l’interpretació va ser molt poc interessant.

Ens va venir a visitar aquesta orquestra de tant de prestigi “Orchestre de la Suisse Romande” i la decepció va ser total, ja que no va sonar millor que la nostra OBC (de la qual podem estar orgullosos ja que es d’un molt bon nivell).

El nivell que va portar aquesta orquestra a Barcelona no és el que en teoria diuen que té. La causa?  ja me la puc imaginar; potser la meitat de l’Orquestra quan van de gira son bolos i fa que el so sigui desigual i sense pastar, ja que en molts moments es sentien sons molt particulars i poc de conjunt i sobretot a la secció de la corda. A més el que varen transmetre va ser una interpretació de totes les obres molt freda, distant i poc comunicativa tant per part dels musics com per part del seu director Marek Janowski.

El concert de piano de Chopin va ser interpretat a la part solista per l’argenti Nelson Goerne. La seva interpretació del concert va estar farcida de la mateixa tònica interpretativa de tot el concert; del tot avorrida i sense cap fraseig musical ni interpretatiu. Goerne nomes es va dedicar a fer les notes correctament.