5 agosto, 2021

Novetat discogràfica

MEDITERRANEO HORN

CD editat per ICARIA Edicions 2013

 

José R. Pascual-Vilaplana

– Medi Terraneum

Albert Guinovart

– Concert per a Trompa, Piano i Orquestra de Cordes

Salvador Brotons

– Fantasia per a Trompa i orquestra de corda

Albert Guinovart

– Trío Mirall Trencat

Raúl Pérez

– Pecados Capitales

Albert Guinovart/Glória Fuertes

– Cuando me vaya

 

Orquestra Camera Musicae

Carlota Amargós – violí

Albert Guinovart – piano

Laura Simó – veu

Tomàs Grau – director

 

Paco Rodríguez – Trompa

“La idea del projecte Mediterraneo va sorgir a finals de 2010. Desde llavors el camí ha sigut lent i amb dificultats, però la il·lusió i el compromis auto-adquirit amb els compositors d’aquest fantàstic repertori, ha fet que per fi aquest disc estigui llest per ser presentat.

Que intentem oferir-vos?

Sense massa pretencions, volem oferir una visió moderna, mediterranea, de la Trompa. Amb tot el lirísme i colors que ens ofereix la Trompa. La possibilitat de poder mostrar aquest instrument amb diferents formacions, ha fet que aquest repte hagi sigut realment apassionant.

Per ell he comptat amb grans compositors del panorama espanyol. Tots ells, d’una manera o altre, seduits per aquest fantàstic instrument.

Un orgull per a mi i un agraïment immens amb tots ells, per haver-me dedicat aquestes obres en la seva majoria.

Mediterraneo, va néixer sota la plataforma de micromecenatge Verkami, per tot això vull agrair a tots els meus mecenes, la confiança dipositada amb mi i en tot el meu projecte”.

Paco Rodríguez

 

“Medi Terraneum” de José R. Pascual-Vilaplana:

L’obra que obre aquest CD, es evocadora i amb grans dosis de lirísme. Els motius evocadors del Mediterraneo es veuen barrejats entre ells amb un ambient descriptiu, i que d’aquesta manera es deixen sentir entre ells.

“Concert per a Trompa, Piano i Orquestra de corda” d’Albert Guinovart:

La idea de concebre aquest concert, va ser una petició a Albert Guinovart, per ser estrenada en el 36 Congres de la International Society. Desde llavors ha anat evolucionant fins la forma de concert que podem escoltar en aquest CD.

“Fantasia per a Trompa i Orquestra de Corda” de Salvador Brotons:

La fantasia s’inicia amb el tema de la trompa, però aquesta vegada amb sordina. Segueix amb uns pizzicatos de la corda greu aconseguint una interessant coloratura. Les cordes trenquen amb força en aquest ambient amb la trompa en stacatto en el desenvolupament del tema Allegro. Es succeeixen les combinacions rítmiques de la corda i la trompa.

“Trio Mirall Trencat” d’Albert Guinovart:

Està basat en el llibre de la escriptora Merce Rodoreda.

“Pecados Capitales” de Raúl Pérez:

Es una obra per a trompa sola que va ser escrita l’any 1993 i dedicada a Paco Rodríguez en l’ocasió de la seva participació en la ARD Music Competition del mateix any i amb l’intenció d’explorar recursos tímbrics i melòdics de l’instrument amb la estreta col·laboració amb l’intèrpret.