24 julio, 2021

Divertiment Líric

Festival Mar i Mas

 

Dilluns 29 d’agost 2011

 

W.A.Mozart: Deh vieni a la finestra, ària de l’òpera Don Giovanni

J.Manén: El rossinyol, cançó de les 4 Cançons populars catalanes

W.A.Mozart: Bei männern, duo de l’òpera Die Zauberflöte

Soutullo y Vert: Ya mis horas felices, romanza de la zarzuela La del Soto del Parral

G.Puccini: Quando m’en vo, ària de l’òpera La Boheme

G.Donizetti: Soffriva nel pianto, duo de l’òpera Lucia di Lammermoor

 

Beatriz Jiménez – Soprano

Carlos Daza – Baríton

Ricardo Estrada – Piano

 

El baríton Carlos Daza va començar el concert amb l’ària Deh vieni a la finestra de Don Giovanni. La seva interpretació de la coneguda ària de Mozart va ser cantada amb molt bon gust musical, amb elegancia i amb molt bona dicció. És un cantant que posseeix una tècnica vocal segura amb un tímbre brillant i flexible, amb un legato impecable i amb una veu compacte en tot el seu registre.

La soprano Beatriz Jiménez va interpretar la segona partitura del concert El rossinyol de les 4 Cançons populars catalanes de J.Manén on la soprano és notava que no portava la partitura preparada ja que va ser una interpretació insuficient i insegura.

El concert va seguir amb el duo de Pamina i Papageno de l’òpera Die Zauberflöte de Mozart. Aquí la soprano va seguir amb la mateixa tónica d’inseguretat interpretativa, ja que és notava que es sabia molt poc la partiura amb la coseqüencia amb desafinacions notables i desajustaments vocals. El baríton en canvi si que portava la partitura ben segura com tota la resta que va interpretar. Aquí la questió es que es va notar que aquest concert el van preparar a correr cuita unes hores abans de fer-lo… o sigui, que un bolo com un altre i que les coses surtin com surtin amb el minim esforç. Aquesta es una actitud molt poc profesional i quan es puja en un escenari s’ha de tenir un mínim de dignitat i de respecte pel públic asistent. Els interprets quan van amb aquest tipus d’actitud es pensen que el públic no es dona compte de res i que no ho noten… pero el públic si que ho nota!!!

La següent interveció va ser la del baríton que va cantar la romaza de La del Soto del Parral; aquí Daza va cantar amb total plenitud de facultats amb molta expresió, entrega i una tècnica molt segura.

Beatriz Jimémez seguidament va cantar l’ària de Musetta de La Boheme on va evocar totes les seves qualitats; un bell tímbre i un cant elegant i extrovertit.

El concert va finalitzar amb el duo de Lucia di Lammermoor on els dos cantants varen interpretar la partitura al cent per cent amb entrega i expresió dramàtica.

El pianista Ricardo Estrada va ser un acompanyant funcional i discret musicalment ja que nomès va aportar una base musical. Els seus fortes varen ser sorollosos aporrejant les tecles i amb un so poc clar on no es distigia molt bé el seu discurs musical. El que si es pot destacar d’aquest pianista es que segueix molt bé als cantatns per on volen encaminar el seu cant.

 

Ofèlia Roca