24 julio, 2021

Residències Musicals de La Pedrera

Residències Musicals de La Pedrera Temporada 2016-2017

Diumenge, 18 de setembre de 2016

residencies-musicals-la-pedrera_large_esmuc

 

Manuel Infante

– Chanson Gitane

Jules Mouquet

– La Flûte de Pan

John Rutter

– Suite Antique

Carl Reinecke

– Sonata “Undine”

Giulio Briccialdi

– Fantasia sobre “Il Trovatore”

Theobald Boehm

– Grand Polonaise op. 16

 

Elisabet Franch – flauta

Josep Buforn – piano

 

El projecte de Les Residències Musicals promogudes per la Fundació Catalunya, La Pedrera, es va iniciar la temporada 2012-2013 pensant en recolzar i impulsar els joves talents de la interpretació musical del nostre territori amb propostes de rellevància. Els dos eixos que defineixen aquest programa són la residència del treball per crear noves programacions en col·laboració amb d’altres intèrprets i els concerts oferts als gran públic.

14329908_10154540185487760_5159096588766687230_n

Un gran concert es va viure, com el primer de les Recidències Musicals a càrrec de la fantàstica flautista Elisabeth Franch juntament amb l’efectiu pianista Josep Buforn.

En aquest recital de presentació es van interpretar obres algunes poc conegudes, però de gran qualitat musical del repertori per flauta travessera, amb obres de compositors que van ser flautistes com Giulio Briccialdi o Theobald Boehm, amb altres com les del britànic John Rutter o l’alemany Carl Reinecke, i que el factor comú va ser la qualitat musical de les partitures amb un gran ventall d’escriptures per fer lluir l’instrument en la seva bassant expressiva, virtuosistica i sonora.

El recital va començar amb la partitura de Manuel Infante on la flautista juntament amb el seu pianista van començar a escalfar motors, on la elecció d’on es tocava cada peça estava molt ben equilibrada, al combinar partitures més liriques amb el contrast d’altres més vistuoses.

14370429_10154540183987760_889353874775737066_n

Elisabet Franch és una intèrpret amb una gran sensibilitat, on transmet en tot moment el que ella sent al interpretar la música amb una gran calma i seguretat. Posseeix una tècnica impecable que li permet poder treure el màxim rendiment de la flauta, amb unes interpretacions plenes de musicalitat rica en dinàmiques, amb un so net amb cos de gran qualitat, amb una perfecta articulació de les notes, amb maduresa interpretativa, amb una gran comunicació cap el públic i un magnetisme especial a l’escenari. La seva manera de tocar té personalitat en la seva manera de dibuixar la música amb un gran ventall de colors i textures diferents amb caràcter i força.

La partitura de Jules Mouquet “La Flûte de Pan” va mostrar una gran expressivitat amb un discurs musical interessant i valuós. El programa va seguir amb una “Suite Antique” de John Rutter amb momnets sensibles contrastats amb altres més juganers. A la segona part la “Sonata Undine” de Carl Reinecke va estar plena de contrastos sonors i expressius, tot combinat amb una perfecta conjunció amb el pianista Josep Buforn, que aporta una gran cohesió amb Elisabet Franch. Junts creen unes bones interpretacions amb una perfecta sintonia entre ells, on el diàleg musical es continu durant totes les interpretacions. El pianista li aporta una base musical segura on la flautista es sent cómode per poder expressar-se a la perfecció, amb una unió en els discursos musicals dels dos intèrprets que formen una sola interpretació.

El programa del concert tenia com a penúltima obra la preciosa versió de la “Fantasia sobre Il Trovatore” de Giulio Briccialdi, on Elisabet Franch va fer una excecució esquisida de la partitura amb un absolut lirísme en la seva musicalitat, on va fer cantar el seu instrument amb un delicat i acollidor Josep Buforn. Per acabar el programa del concert ens van oferir la partitura de Theobald Boehm “Grand Polonaise”, on es va expendir el gran virtuosisme dels dos intèrprets, on van deixar el públic completament emocionat i exaltat. L’èxit va ser tant aplaudit que ens van oferir dos bisos.

14322243_10154540188172760_7411472780803790352_n