5 agosto, 2021

Josep Carreras i Isabel Rey

Festival  Jardins de Cap Roig.  Dissabte, 1 d’agost de 2009

Josep Carreras – Tenor

Isabel Rey – Soprano

Orquestra Simfònica del Vallès

Cor de Cambra del Palau de la Música

David Giménez – Director

El concert del Festival Jardins de Cap Roig va ser una grata sorpresa en quan a l’agradable repertori que es va interpretar per el tipus de concert en el que vaig asistir, per una fantastica Isabel Rey i un Josep Carreras en plena forma juntament amb la Orquestra del Valles i el Cor de Cambra del Palau dirigits per un entregadisim David Giménez envoltats per el fantastic  i ideal entorn dels Jardins de Cap Roig.

El concert va començar amb el “Preludio” de La Revoltosa interpretat per l’orquestra amb una interpretació vivrant i amb força en mans de David Giménez.

Va proseguir el concert amb dues intervencions per part de Josep Carreras “Lejana Tierra mia” i “Les neus de les muntanyes” amb un Josep Carreras ple de força expresiva i amb molta seguretat vocal.

Seguidament Isabel Rey va fer la seva primera aparició en escena interpretant juntament amb la secció femenina del Cor de Cambra la “Sardana “ de Francina de “Cançó d’Amor i de Guerra” on la soprano va cantar amb una veu de bell timbre i amb tot el sentit musical que necesita la partitura.

Josep Carreras va seguir el concert amb la romança “Ya mis horas felices” interpretada d’una manera molt ardent i sentida i amb una veu molt brillant.

“La canción de Paloma” va estar cantada amb una soprano molt entregada i musical.

Va proseguir la primera part amb el “Intermedio” de La Boda de Luis Alonso amb una interpretació energica i de tempos segurs.

La primera part va cloure amb el “Dúo i Jota” de El Dúo de la Africana interpretada d’una manera molt ben acoplada i comunicativa entre els dos cantants i amb molt sentiment afegit juntament amb una qualitat vocal de alt nivell per part del dos interprets.

La segona part va ser integrament amb repertori italià començant amb el Cor de Cambra que varen interpretar  dos partitures de G.Rossini “Carnevalle di Venezia” i “I Gondolieri” juntament amb el pianista del cor i dirigits pel seu director Jordi Casas fent una interpretació segura musicalment, però amb algun desajustament timbric per part de la corda de sopranos ja que el seu color no acaba de ser omogeni del  tot al emitir un timbre molt poc pastat entre totes les sopranos.

Josep Carreras va proseguir el concert amb dues napolitanes “Silenzio cantatore” i “Pecchè”  cantades amb la pasió i que sempre el caracteritza en les seves interpretacions i amb aquesta gran entrega que despren al escenari.

Seguidament Isabel Rey va interpretar “Lu Cardillo” amb una veu fresca i brillant i seguidament Josep Carreras va interpretar “Passione” apasionadament.

L’orquestra va interpretar seguidament el preciós “Intermezzo” de Cavalleria Rusticana amb una interpretació expresiva i amb bones dinàmiques per part de David Giménez i que els musics de l’orquestra varen respondre positivament a les seves indicacions.

El concert programat va cloure amb dos napolitanes; “Mattinata” interpretada per una esplendorosa Isabel Rey i el conegut “Core n’grato” interpretat per un fervoros i emocionat Josep Carreras.

L’exit del concert va ser tant gran que es varen interpretar quatre bisos; L’emigrant per Josep Carreras, el “Brindis” de la Traviata per tots els interprets, l’aria de les joies per Isabel Rey i finalment una napolitana a carrec de Josep Carreras.

La veritat que va ser una vetllada molt agaradable i de bona musica acompanyada d’un entorn molt acollidor i ideal per una nit d’estiu, i alhora dintre d’un festival de alt nivell.

Ofèlia Roca

Programa

I

Ruperto Chapí

-“ Preludio” de La Revoltosa

Carlos Gardel

-“Lejana Tierra mia”

Rafael Martínez Valls

-“Les neus de les muntanyes”  de Cançó d’Amor i de Guerra

-“Cançó” Sardana

Reveriano Soutullo & Juan Vert

-“Ya mis horas felices” de La del soto del Parral

F.A.Barbieri

-“Canción de la Paloma” de El Barberillo de Lavapiés

Gerónimo Jiménez

-“Intermedio” de La Boda de Luís Alonso

M.F.Caballero

-“Dúo y Jota” de El Dúo de la Africana

II

Gioacchino Rossini

-“Carnevale di Venezia”

-“I Gondolieri “   per a cor i piano

Gaetano Lama

-“Silenzio cantatore”

Francesco Pennino

-“Pecchè”

Giuseppe Mercadante

-“Lu Cardillo”

Nicola Valente

-“Passione”

Pietro Mascagni

-“Intermezzo” de Cavalleria Rusticana

Ruggero Leoncavallo

-“Mattinata”

Salvatore Cardillo

-“Core n’grato”