27 julio, 2021

Imatges per a orquestra

Temporada de l’OBC 2010-2011
Dissabte, 7 de maig de 2011
Johann Strauss Jr.
-Die Fledermaus. Obertura en la major
Richard Strauss
-Concert per a oboè i orquestra en re majo
-Claude Debussy
-Imatges, per a orquestra
Victor Aviat – Oboè
Emmanuel Krivine – Director
El concert va començar amb la coneguda obertura de “El ratpenat” de J.Strauss. Aquesta va ser una bona manera de començar amb una música fresca i festiva i que l’orquestra la va tocar correctament encara que en algun moment la secció dels violins anava una mica insegura.
A continuació es va interpretar el concert per oboé i orquestar de R.Strauss. Aquesta es una partitura no gaire comú en la programació de repertori d’una orquestra, i es d’agreir que es programi perque així podem entrar dintre del repertori solistic del oboé. El solista en aquesta ocasió va ser el oboista Victor Aviat que posseeix una tècnica molt acurada amb un so net, clar i amb una musicalitat fluida. La direcció musical per part del director Emmanuel Krivine va ser efectiva i clara.
El concert va acabar amb la partitura de C.Debussy “Imatges”. El compositor va escriure tres evocacions d’uns altres tants paisatges i ambients de diferents indrets que va aplegar amb el títol d’Imatges pour orchestre,un títol que, malgrat la coincidència, no té res a veure amb les Images per a piano del mateix compositor.L’interpretació en aquest cas va ser colorista, dinàmica i fresca en la ma de Krivine que es un director amb una amplia trajectoria i rodatge que va fer que la partitura sones amb seguretat i bon fer musical.