8 mayo, 2021

Novetat discogràfica

Discogràfica Verso

Lluís Calret – Pau Casals

– Cinc obres per violoncel i piano de Pau Casals: Pastoral, Rêverie, Full d’àlbum, Romança, Poème. Lluís Claret – violoncel, Gerard Pastor – piano

– Sardana per a orquestra de violoncels, “Sant Martí del Canigó” o Sardana de l’exili (orquestració: Enric Casals). Violoncel·listes de Barcelona (direcció Lluís Claret)

Gravació realitzada en l’Escola de Música Pau Casals (El Vendrell) els dies 10, 11 i 12 de juliol de 2010.

Producció musica, gravació, edició digital i masterització: Magadalena Llamas, José Miguel Martínez i Pilar de la Vega.

Aquest volum recull set obres de Pau Casals, cinc de les quals apareixen ara enregistrades per primera vagada. Es tarcta de Pastoral, Rêverie, Full d’àlbum, Romança i Poema -cinc obres curtes per a violoncel i piano- més dues sardanes, la Sardana per a orquestra de violoncels, i la Saradana “Sant Martí del Canigó”.

Si fins ara aquestes obres, com la majoria del seu catàleg, han estat inèdites, és a causa de la voluntat expressa del violoncel·lista, que no va voler valorar la seva pròpia obra sinó que va deixar en mans dels músics futurs l’interès que pogués despertar. Trenta-vuit anys després de la seva mort, Marta Casals, la seva viuda i vicepresidenta de la Fundació Pau Casals, les va treure del calaix i, conscient de l’interès musical que podien suscitar, les va fer avaluar per Lluís Claret.