24 julio, 2021

Passió segons Sant Mateu de Metropolitan Hilarion Alfayev

Basilica de la Sagrada Família

Dimarts, 15 d’abril de 2014

S. Em. el Metropolita Hilario Alfayev

– Passió segons Sant Mateu

 

Ahala Ismailova – soprano

Vesselina Kasarova – mezzosoprano

Sergey Romanovsky – tenor

Alexey Tikhomirov – baix

Lluís Soler – actor

Cor Sinodal de Moscou

Orquestra Nacional Russa (secció de corda)

Mischa Damev – director

 

Passió Sagrada Família1-sagrada-familia-concierto-3La Passió segons Sant Mateu del metropolita ortodox i compositor Hilarion Alfeyev és un gran oratori per a solistes, cor i orquestra. En aquesta obra, la unió de text i música ofereix una composició musical amb una forta càrrega espiritual i emocional, que rememora els fragments més importants de l’Evangeli que narren els darrers moments de la vida de Jesús.

Aquesta obra, que s’inspira musicalment en l’obra homònima del gran compositor Johann Sebastian Bach, fusiona la interpretació que fa el metropolita Hilaron del seu llenguatge musical amb la música homofònica característica del culte ortodox.

En l’adaptació (que dura aproximadament una hora, ja que la original dura dos hores) que s’ha fet per ser representada a la Basílica de la Sagrada Família, l’actor Lluís Soler va intercalar, a manera d’evangelista, els textos corresponents als fragments musicals que es van interpretar.

Va ser una vetllada interessant amb una música molt expressiva i profunda.

La interpretació per part dels quatre cantants solistes va ser excel·lent, amb una brillant i sentida recitació per part de l’actor Lluís Soler, amb una orquestra i cor amb un bon nivell professional amb una batuta clara, expressiva i mot segura per part del director Mischa Damev.

Passió Sagrada Família 1Passió Sagrada Família 3