27 julio, 2021

Concerts Simfònics al Palau 25e Aniversari de l’OSV i de Catalunya Música

Dissabte 26 de maig de 2012

 

Joan Vives: Sintonia Catalunya Música

Christian Lindberg: Mandrake in the Corner, per a trombó i orquestra

Leopold Mozart: Concert per a trombó i orquestra

Ludwig van Beethoven: Simfonia núm. 7 en La major op. 92

 

Christian Lindberg – Trombó

Orquestra Simfònica del Vallès

Rubén Gimeno – Director

 

El dissabte 26 de maig l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’emissora de música clàssica de Catalunya Radio, Catalunya Música, van celebrar els seus 25 anys amb un concert al Palau de la Música Catalana dins el cicle Concerts Simfònics al Palau. Aquest cicle és una coproducció del Palau i l’OSV des de fa 16 anys i que l’emisora va transmetre el concert en directe per radio .

Per l’ocasió, l’Orquestra Simfònica de Vallès, dirigida pel seu titular, Rubén Gimeno, va estar acompanyat pel trombonista i artista resident de l’orquestra, Christian Lindberg. L’orquestra va interpretar obres de Leopold Mozart, del mateix Christian Lindberg i de Ludwig van Beethoven, a més de les tres fanfares finalistes del concurs que l’OSV va organitzar aquesta any i que el guanyador va ser Vincent Pérez i Esteban amb la seva partitura “Tres cavallers de la terra blanca” i que el públic assistent va escollir amb la seva votació, i que sera la que simbolitzarà els 25 anys de l’orquestra.

Va ser una doble celebració de dues institucions que, fundades l’any 1987, que comparteixen la mateixa passió per la música.

Va ser una vetllada de caràcter institucional però al mateix temps dinàmica i emotiva en què les dues entitats varen celebrar i compartir amb la societat catalana la seva festa d’aniversari al Palau , i on es varen expressar la seva voluntat de continuar sent dues institucions cabdals per al país. La celebració va estar presentada per el periodista musical Joan Vives, el coordinador de Catalunya Música Àlex Robles i el president de l’OSV Jordi Cos.

 

En realitat més que un concert del cicle “Concerts Simfònics al Palau” va ser una festa d’aniversari que va acollir el Palau de la Música amb satisfacció.

El concert va estar ple del públic que volia gaudir d’una festa compartida amb els musics de l’OVS i Catalunya Música, i això es va notar tant a l’escenari com en el públic assistent, ja que l’energia que sorgia era del tot positiva. Els músics de l’OVS i el seu director titular Rubén Gimeno varen tocar amb unes ganes que mai lis havia vist a dalt de l’escenari donant el cent per cent de les seves posibilitats i de la seva implicació musical. Així tot el que varen interpretar va estar ple de expressivitat i energia musical i sonora.

Per la seva part Christian Lindberg va fer la seva interpretació de la seva partitura i del concert per a trombó de Leopold Mozart amb la seva manera tant personal de tocar i entendre la música.

La presencia de Joan Vives com a mestre de cerimonies va donar l’englovament del que va ser un concert festiu d’aniversari.