5 agosto, 2021

Presentació del Bösendorfer Vienna Concert 280

Barcelona, 18 de març de 2016

Bösendorfer vienna concert 280 (5)

La marca Bösendorfer, funadada a Viena el 1828, ha presentat a Barcelona la première a España del el seu nou model de piano simfònic Vienna Concert 280 a la seu de Corrales Pianos.

La presentació, pensada com una sessió de prova per a professionals, ha comptat amb l’assitència dels pianistes Iván Martín, Albert Guinovart, Ignasi Cambra, Ambrosio Valero, Marco Mezquida entre d’altres. Tots ells han tingut l’oportunitat de tocar l’instrument i avaluar la seva sonoritat i versatilitat. A l’acte també hi ha assistit la recent nova directora de Bösendorfer, Sabine Grussmuler.

Paral·lelament, el dia abans, el piano en qüestió es va utilitzar en la Final del Concurs Internacional de Piano Maria Canals al Palau de la Música Catalana. Ha estat la primera vegada que s’ha escoltat el model Vienna Concert 280 a España i el primer cop que s’ha utilitzat en un Concurs Internacional de Piano.

Fora d’aquí, el Bösendorfer 280 va ser presentat mundialment el passat 29 de gener a Baden-Baden per Sir András Schiff, el qual l’ha escollit com a piano oficial pels seus concerts amb orquestra durant la seva gira mundial.

El projecte Vienna Concert 280 va néixer fa cinc anys amb el repte de crear el millor piano de concerts del món. Per arribar a aquesta fita, es van incorporar noves tècniques revolucionàries de disseny 3D a l’experiència atesana que durant 180 anys ha anat cultivant Bösendorfer en la creació dels seus pianos. Un exemple d’aquesta simbiosi està en la preservació del Principi de la Caixa de Ressonància com a element cararcterístic de la marca vienesa i l’aplicació al mateix temps del disseny digital i de l’l+D+l en la taula harmònica. El resultat ha estat una potència tonal vigorosa i equilibrada, una projecció i durada sonores sense precedents i un eneorme rang dinàmic que no requereix esforç en l’ús. Aquestes característiques poden molt possiblement arribar a consagrar-lo com el millor piano de concerts del segle XXI.

La marca Bösendorfer, fundada a Viena el 1828, és un dels fabricants més antics de pianos que existeixen actualment. El seu prestigi es fonamenta en la manufactura artesanal, fet que li va atorgar en el seu moment el privilegi d’esdevenir proveïdora reial de l’Imperi Austrohongarès. Actualment i des del 2008, Bösendorfer forma part de la corporació Yamaha, casa amb la qual ha presentat nombrosos models dins la gama de pianos de luxe.

model_280_vc_1_C_Innenleben_homepageLes impressions de reconeguts pianistes:

Paul Badura-Skoda: “Em va sorprendre molt que encara fos possible millorar així el piano modern. Sense abandonar les seves llegendàries característiques, aquest model et captiva amb una ressonància extraordinariament rica i la seva capacitat dinàmica. Absolutament brillant”.

Sir András Schiff: “Enhorabona. Jo sempre he sigut amic de Bösendorfer, però amb aquest nou piano, molts més amics vindran”.

Louis Lortie: “El nou Vienna Concert 280 és un miracle. Combina un mecanisme impecablement equilibrat amb una paleta de colors increïblement rica. Bösendorfer abans s’associava a la gran tradició austríaca, però el seu espectre sonor actual s’adapta al menys a tres segles del repertori de tot el món”.

Imatge d’un moment de la presentació a Corrales Pianos amb Iván Martín al piano:

DSC_9878_bx

Foto: Oliver Adell