23 julio, 2021

Juan Diego Florez al Palau

Temporada 2015-2016 de Palau 100 “Grans Veus”

Dimecres, 3 de febrer de 2016

maxresdefaultWolfgang Amadeus Mozart

– Misero! O sogno, o son desto?… ària de concert KV 431

– Dies Bildnis ist beuzaubend schön, ària de Die Zauberflöte

– Un’aura amorosa, ària de Cosí fan tutte

– Il mio tesoro intanto, ària de Don Giovanni

Charles Gounod

– Salut! Demeure chaste et pure, ària de Faust

– L’amour… Ah! Lève-toi, soleil!, ària de Roméo et Juliette

Jules Massenet

– Pourquoi me réveiller?, ària de Werther

Renato Rascel: Arrivederci Roma, Eddi di Lazzaro: Chitarra romana, Fritz Kreisler: Prélude et Allegro dans le style de Pugnani (instrumental), Cesare Andrea Bixio: Parlami d’amore, Mariù, Eduardo di Capua i Alfredo Mazzuchi: O sole mio, Gaetano Donizetti: Amor mariano, Vittorio Monti-. Csardas (instrumental), Gioachino Rossini: Bolero L’invito i Cessa di piu resistere, ària d’Il barbiere di Sviglia

Juan Diego Florez – tenor

Vincenzo Scalera – piano

Ksenija Sidorova – acordió

Avi Avital – mandolina

Daniel Forcada – percussió

Juan Diego Florez 1

Juan Diego Florez va debutar en la Temporada de Palau 100 “Grans Veus” el passat 3 de febrer de 2016. El seu refinament i la seva perfecció tècnica i estilística l’han consagrat com una referència en el seu repertori les ùltimes dècades. Un repertori que va ampliant poc a poc en el transcurs dels anys, des dels principis amb el bel canto de Donizetti, Bellini i Rossini, amb el classicisme del repertori Mozartià i amb noves incorporacions amb el repertori francès de Charles Gounod i Jules Massenet.

La segona part del concert va estar composta d’un repertori de cançons napolitanes i populars italianes que pertanyen al seu nou disc “Italia”.

El concert va començar amb unes paraules de Juan Diego Florez dirigides al públic explicant que tenia una costella trencada des del dissabte i que no li afectava a la veu, sino només al respirar al provocar-li una mica de dolor. Això no li va afectar gens al seu cant, ja que va arrencar el concert amb quatre àries de Mozart que les va interpretar d’una manera deliciosa amb una veu pura i clara de preciòs timbre amb una tècnica i dicció impecables amb un linea vocal admirable. Li va aportar a la música de Mozart tendresa, sensibilitat, amb una refinada musicalitat i fraseig exquisit.

Juan Diego Florez

Seguidament va cantar tres àries franceses on Florez va estar especialment expressiu i sensible amb un cant apassionat i comunicatiu amb uns aguts generosos i brillants. L’ària de Gounod del seu Faust la va cantar amb un timbre preciosista amb gran delicadesa passant per un “Pourquoin me réveiller” de Werther amb tot el seu sentit dramàtic on va mostrar una veu esplèndida, tancant la primera part amb una romàntica “L’amour…Ah! Lève-toi, soleil!” del Roméo et Juliette de Gounod on va acabar amb una gran ovació del públic. Tota la primera part juntament amb un efectiu Vincenzo Scalera on va estar pendent en tot moment del tenor ajustant a la perfecció els seus acompanyaments al piano.

Juan Diego Florez 3

La segona part es va convertir amb una interpretació del tot festiva en el seu ambient , ja que el tenor es va relaxar com si estigues envoltat d’amics molt sonrrient i amb tres músics més a l’escenari interpretant napolitanes i cançons populars que estàn incloses en el seu darrer CD “Italia”. La interpretació d’aquestes obres van ser fantàstiques amb expressivitat, calidesa i gust musical juntament amb el virtuòs de la mandolina Avi Avital i la fabulosa acordeonista Ksenija Sidorova. Avi Avital i Ksenija Sidorova van interpretar dos brillants interpretacions instrumentals de Fritz Kreisler i Vittorio Monti, i Juan Diego Florez va cloure el programa de concert amb una brillantísima interpretació de l’ària “Cessa di piu resistere” d’Il barbiere di Siviglia. L’ovació va ser tant gran que el tenor ens van oferir tres bisos: els dos primers van ser les cançons “Besame mucho” y “La flor de la canela” interpretades per Juan Diego Florez que s’acompanyava amb la seva guitarra que van provocar el deliri del públic, i ja que no es parava d’aplaudir va cantar la famosa ària dels nou dos de pit “Pour mon ame” de La Fille du Régiment que tant famòs l’ha fet. Va ser un concert emocionant el que es va viure al Palau amb un Juan Diego Florez esplendoròs amb un repertori de gran qualitat a la primera part i una preciosa segona part de cançons italianes.

Juan Diego Florez 2Fotos: Lorenzo di Nozzi