26 julio, 2021

Ian Bostridge canta Schubert

Gran Teatre del Liceu

Divendres, 3 de juliol de 2009

Ian Bostrige – Tenor

Julius Drake – Piano

En aquest recital varem poder gaudir d’una vetllada de verdadera bona música d’alt nivell gràcies a la música de F.Schubert i dels seus dos interprets Ian Bostridge i Julius Drake.

Va ser un recital compost integrament per Lieder de Schubert i que aquets dos grans interprets varen saber interpretar-los amb maestria.

Ian Bostridge es un cantant que posseeix una veu de precios timbre i amb un cos i color de veu molt en la linea dels tenors anglesos i que la fa molt interesant per segons quin repertori.

Cal resaltar la grandisima musicalitat que pesseeix amb una qualitat ecepcional, alhora que es un cantant que es molt proper al public amb la seva manera d’explicar la musica i el texte amb una dicció del alemany impecable, en la seva actitud cap el public tant comunicativa i propera. També posseeix un legato natural enbejable juntament amb una tecnica del seu so on moldeja la veu cap on ell vol portar-la  en tot moment.

Es una veu plena de matisos i colors diferents i amb la virtud de passar de la dolçor mes acollidora fins un forte amb tota la força expresiva i alhora es un cantant amb una elegancia nata.

Julius Drake es un pianista de altisim nivell on ell transforma la part del piano en un acompanyant amb tot el seu protagonisme sense deixar de estar pendent del cantant amb la seva veu i sempre al servei de la musica. Es un pianista amb una musicalitat i manera de tocar extraordinaria i que jo feia temps que no sentia en un pianista de musica de cambra i en aquesta ocasió de Lied.

Julius Drake dona sentit a totes les frases i notes de les partitures de una manera magistral on es poden notar totes les sensacions del texte dels Lieder de Schubert,  fent que l’acompanyament del piano pasi a una altre dimensió de el simple acompanyant i amb tota la força i sensibilitat per aquesta musica.

Els dos artistes estaven completament compenetrats tant musicalment com artisticament i que això es tot un luxe a l’escenari.

Ofèlia Roca

 

Programa

Franz Schubert

I

Im Frühling, D 882

Über Wildemann, op. 108, núm. 1, D. 884

Der liebliche Stern, D. 861

Tiefes Leid, D. 876

Auf der Brück, op. 93, núm. 2, D. 853

Aus Heliopolis I, op. 65, núm. 3, D.753

Aus Heliopolis II, D.754

Abendbilder, D. 650

Ins stille Land, D. 403

Totengräbers Heimweh, D. 842

II

Auf der Riesenkoppe, D. 611

Sei mir gegrüSt, op. 20, núm. 1, D. 741

DaS sie hier gewesen, D. 775

Die Forelle, D. 550

Des Fischers Liebesglück, D. 933

Fisherweise, D. 881

Atys, D. 585

Nachtviolen, D. 752

Geheimnis, D. 491

Waldesnacht, D. 708