26 julio, 2021
Pablo González - Director

Temporada 2010-2011 OBC

Dissabte, 19 de febrer del 2011

Què?

Robert Scumann
– Simfonia núm. 2 en do major, op. 61
– Simfonia núm. 4 en re menor, op. 120

Qui?

Pablo González – Director

Què en pensem…?

Les simfonies segona i quarta s’avenen molt bé ateses les seves característiques; és una música amb un rerefons una mica obscur.

D’entrada, cal precisar que les obres simfòniques de Robert Schumann exigeixen un compromís sever dels intèrprets, a causa de l’aparent transparència del discurs musical. En les partitures de Schumann, no tot hi és escrit, sinó que cal aprofundir en l’entramat harmònic per tal de destriar quin és el fil principal que s’ha de seguir i accentuar al llarg d’un moviment. Això implica endinsar-se en el conjunt orquestral i desentramar un missatge que pot quedar fàcilment amagat darrera el fullatge de pentagrames. Però, precisament, és aquesta aparent senzillesa que amaga una densitat que cal anar descobrint, el que fa que, com  més s’escolti i s’estudïi la música simfònica de Schumann, més atractiva esdevingui.

Pablo González va fer una interpretació un tant superficial musicalment i expresivament, ja que li faltava profunditat en el seu fraseig i en la seva esència musical. L’interpretació també va comptar amb força fresca i vitalitat. Els musics de l’OBC varen tocar amb un alt nivell.