14 junio, 2021

Novetat discogràfica: música de Gonzalo de Olavide

NOVETAT DISCOGRÀFICA

SEGELL: VERSO

MÚSICA: Gonzalo de Olavide – Música orquestral y simfònica-coral

INTÈRPRETS:

Carole Sidney Louis – Soprano

Magdalena Llamas – Mezzo-soprano

José Manuel Montero – Tenor

Richard Rittelmann – Baríton

Orquesta Simfónica y Coro de RTVE

Arturo Tamayo – Director

 

Gravació realitzada al Teatro Monumental de Madrid entre el setembre del 2010, juliol del 2011 i juny del 2012

 

 

 

 

 

El segell discogràfic VERSO ha publicat un triple CD amb dedicat a les partitures de música orquestral i simfònica-coral del compositor madrileny Gonzalo de Olavide (1934-2005).

L’estoig es compon amb un format de 3 CD amb un extens llibret informatiu sobre les partitures i la trajectòria del compositor amb les gravacions de l’Orquesta Sinfónica y Coro de RTVE amb quatre solistes vocals sota la direcció d’Arturo Tamayo.

Les partitures que compon aquest àlbum triple esta compost de varies obres del compositor compostes entres els anys 1964 fins al 2001, i que podem dir que és un ventall de tota la trajectòria creativa del compositor.

 

CD 1 (65:37)

– ÍNDICES, para orquesta ad libitum 1964

– SINE DIE, para gran orquesta 1973

– CLAMOR II, para electrónica y orquesta 1975

 

CD 2 (67:29)

– SINFONÍA “HOMENAJE A FALLA”, para gran orquesta 1976

– CANTE IN MEMORIAM GARCÍA LORCA, para coro, mezzo-soprano y orquesta 1979

– ESTIGMA, para voces solistas, coro y orquesta 1982

 

CD 3 (60:57)

– ODA II, para barítono y orquesta 1985

– ORBE-VARIATIONS, para orquesta 1988

– TRÁNSITO, para orquesta 1992

– CONCERTANTE-DIVIDES, para mezzo-soprano, coro y orquesta 2001

 

Le sgravacions es varen realitzar durant l’interpretació de les partitures en uns concerts en ditrecte entre el setembre del 2010, el juliol del 2011 i el juny del 2012 al Teatro Monumental de Madrid dintre de les temporades estables de l’Orquesta Simfónica y Coro de RTVE.

La qualitat del so de les gravacions es molt nítid i molt equilibrat en el seu so i en en els seus balanços de la presa de so dels instruments, les veus dels solistes i del cor on es poden apreciar tots els detalls de les partiures de Olavide, i això es deu a una bona feina del ingenier de so José Miguel Martínez.

 

Gonzalo de Olivade va néixer a Madrid el 28 de març del 1934 i va morir a Manzanares el Real el 4 de novembre del 2005.

Gonzalo de Olivade al acabar els seus etudis musicals a Madrid es va traslladar a Bélgica al 1958 on va seguir estudiant al Conservatori d’Amberes amb Eugène Traey. A partir del 1960 i durant quatre anys va seguir els cursos d’estiu a Darmstadt on va rebre lliçons de Pierre Boulez, Karlheinz Stockhausen, György Ligeti i Luciano Berio. Amb el recolçament de la Fundació Huarte-Beaumont, entre el 1964 i el 1966 va arrelar a la ciutat alemaya de Colonia, on va perfeccionar la seva formació en la Hochschule für Musik i va començar a donar a conèixer les seves obres mentres profunditzava en els aspectes de la creació contemporanea juntament amb les figures com Pousseur, Stockhausen , Kontasrky, Palm o Caskel. També va praticar la electroacústica en el laboratori de al Wdr.

Al 1966 es va establir a Suissa, integran-se plenament en la vida musical de Ginebra, on va estar lligat professionalment a el seu col·lega i amic Jacques Guyonnet, fundador i impulsor a Ginebra d’importants centres d’experimentació i difusió musical des dels quals Olivade va començar a consolidar un prestigi de projecció europea.