26 julio, 2021

Extraordinari Grigorij Sokolov

PALAU 100

Dimarts, 5 de març de 2011

Johann Sebastian Bach
-Concert italià, en Fa major BWV 971
-Obertura en l’estil francès, en Si menor BWV 831

Robert Schumann
-Humoresca en Si bemoll major op. 20
-Scherzo, giga, romança i fugueta op. 32

Grigorij Sokolov es un d’aquets pocs intèrprets que amb la seva interpretació millora les partitures que interpreta.

Per a mi sentir aquest pianista en directe va fer que sigui un dels concerts que em quedara gravat per sempre en la meva memòria, ja que aquest pianista te una manera de tocar del tot magistral en tots els sentits. La seva musicalitat es sublim, la seva expressió i sensibilitat son extraordinaries, la seva tècnica pianística és pulidissima controladissima ja que te estudiats tots els seus dits quan llisquen per les tecles del piano un a un per aconseguir exactament el que ell vol expressar a través de la música. Es nota perfectament que per ell la seva vida és principalment la música i interpretar-la per que tots podem disfrutar i viure la música en la seva esencia en el seu estat més pur mitjançant les seves interpretacions. 

La primera part composta per l’obra de J.S.Bach va ser increïble per la manera que dibuixa les notes a través del teclat del piano i la manera tant sabia d’entendre la música de Bach, i destacant l’interpretació delirant sobretot que va fer del primer moviment de l’Obertura en l’estil francès. Haig de destacar també en l’interpretació de les partitures de Bach, ja que Sokolov té una manera molt peculiar d’articular els dits en aquesta música on la converteix en una obra d’art tímbrica on totes les notes s’entenen a la perfecció amb vida pròpia i amb un transparència i bellesa comparables amb les vidrieres de les esglésies barroques.

La segona part va estar composta per l’obra de Robert Schumann on va estar igualment magistral amb un frasseig exquisit, amb un so gran i molt sonor, amb una gran força expresiva i amb una gran genialitat interpretativa que va provocar que el públic s’aixeques entusiasmadissim…tant va ser que va arribar a oferir-nos molt generosament  uns 5 bisos i que el públic asistent podríem haver estat escoltant-lo molta més estona ja que la seva manera de tocar i interpretar et transporta més enllà…