26 julio, 2021

“Boulevard of broken dreams” 30 minuts de clàssica a CX La Pedrera

CX La Pedrera  30 minuts de clàssica  del Festival Mas i Mas

 

Divendres 5 d’agost de 2011

 

K.Weill: Buddy on the nightshift (piano solo), Jennys Lied, Nanna’s Lied, Je ne t’aime pas, Complainte de la Seine, Alabama-Song

E.Satie: Gnossienne núm. 3 (piano solo), La Dive de l’Empire, Tendrement, Je te veux.

 

Francesca Masclans – Soprano-actriu

Juli Rodríguez – Piano

Mercè Boronat – Direcció, espais escènics i vestuari

Àngels Garrido – Maquillatge i perruqueria

 

Aquest concert era una bona proposta en la seva tematica ja que al ser un concert una mica diferent dintre dels concerts del repertori clàssic. Es van escollir unes cançons molt interesants dintre del repertori de K.Weil i E.Satie i que és un repertori difícil de gaudir en els nostres concerts i que és una llastima que es programin tant poc.

La versió que ens van oferir Francesca Masclans i Juli Rodríguez va estar plena de bones intencions i plena d’intusiasme sobre tot per la cantant-actriu. Però la llàstima de tot això es que Francesca Masclans careix completament d’una tècnica vocal solida per afrontar aquest repertori o cualsevol repertori líric i això provoca que desafini, que li tremoli la veu, que tingui dificultat pels aguts, que no tingui cap linea vocal (legatto), i en definitiva l’únic que notes es que canta amb una inseguretat absoluta i aixó fa que el que fa no sigui creible. Això es una llàstima ja que posseeix una bona veu i per manca de tècnica vocal no rendeix vocalment el que podria i a més es molt expresiva al cantar (aquesta es una gran qualitat). Es una cantatnt que sap estar a escena pero cantis el que cantis s’ha de tenir una tecnica-vocal solida per sortir a un escenari.

El pianista Juli Rodríguez va interpretar la música d’una manera discreta i efectiva.