26 julio, 2021

Satie, Bartók i Prokófiev a L’Auditori

Temporada 2010-2011 de l’OBC

Dissabte, 26 de Febrer

Què?

Eirk Satie
-Jack in the box, op.post.

Béla Bartók
-Concert núm. 1 per a violí i orquestra, op.post.

Serghei Prokófiev
-Simfonia núm. 5 en si bemoll major, op. 100

Qui?

Patricia Kopatchinskaja – Violí
Michal Nesterowicz- Director

Què en pensem…?

El concert va començar amb una obra no gaire interesant d’Erik Satie que va
estar tocada amb correcció ja que l’obra no donava per més.

Va continuar amb el concert per violí i orquestra de Béla Bartók on la part
solista va anar a càrrec de la fabulosa violinista Patricia Kopatchinskaja.
Aquesta violinista te una manera de tocar molt emocionant, ja que toca amb tots els sentiments a flor de pell, a part de tocar amb una tècnica impecable i un domini absolut de l’instrument que li permet poder expresar tot el que vol i com vol amb un so dens, potent i de gran qualitat. A més, té una grandíssima
musicalitat, ja que va tocar el concert de Bartók amb un fraseig memorable i on totes les notes que emitia tenien vida própia. L’OBC i el seu director varen fer una feina exel·lent d’aquest difícil concert.

En la segona part es va interpretar l’interessant simfonia núm. 5 de Serguei Prokófiev. Aquesta posseeix els trets característics de la música de Prokófiev; força, colors sonors aprofitats al màxim amb el ventall d’instruments d’una orquestra simfònica, emoció. També un gran interès musical i molts contrastos sonors. i l’OBC i el director Michal Nesterowic varen fer una versió plena d’aquestes qualitats. Aquest director és molt bon interpret amb una direcció molt clara de gest i molt clara musicalment on s’entenia tot el discurs musical, posant totes les notes i idees musicals al seu lloc, i que va fer que l’orquestra sones d’una manera fantàstica. Va ser en definitiva una interpretació impecable.