26 julio, 2021

Novetat discogràfica CD

Ludwig Trio: Abel Tomàs-violí, Arnau Tomàs-violoncel, Hyo-Sun Lim-piano

Orquestra Sinfónica de Galicia

Víctor Pablo Pérez – Director

Ludwig van Beethoven

– Triple Concerto, op. 56

– Piano Concerto nº 4, op. 58

Producció discogràfica: Aglae Música

Gravació feta els dies 22, 23, 25, 26 de març de 2013 al Teatro de la Ópera de A Coruña

Ingenier de so i edició del CD: Jean-Daniel Noir

 

Aquesta novetat discogràfica és un gran exemple de la fantàstica maduresa interpretativa i tècnica dels components del Ludwig Trio. La interpretció de la música concertant del compositor Ludwig van Beethoven és la prioritat d’aquesta formació on aprofundeixen la interpretació del geni alemany.

És una gravació en directe dels concerts que es van dur a terme dintre la Temporada 2012-2013 de l’Orquesta Sinfónica de Galicia amb una bona presa de so i bona qualitat auditiva.

La interpretció del Ludwig Trio del Triple Concerto és impecable i brillant per part dels seus tres intèrprets amb una gran musicalitat, amb una afinació i so impecable per part de Abel i Arnau Tomàs, amb un total domini dels seus instruments que lis permet poder expressar a la perfecció totes les seves idees musicals i una total cohesió entre els tres músics on frasejen la música i articulen els dibuixos musicals de la mateixa manera, i que això fa que sigui una interpretació fantàstica. El resultat és una música interpretada amb total entrega, amb sensibilitat, amb força expressiva, comunicació entre ells tres amb l’orquestra i el seu director i cap el públic, i que cada un aporta qualitat i profunditat musical a la partitura amb honestitat amb els seus instruments.

El Piano Concerto interpretat a la part solista per Hyo-Sun Lim és una molt bona versió, ja que aquesta pianista posseeix molta personalitat i força executiva amb caràcter, amb un so poderos del piano amb una tècnica impecable i un total domini del teclat, on domina a la perfecció tots els passatjes complicats de la partitura amb un so de qualitat i bona musicalitat.

La Orquesta Sinfónica de Galicia es de bon nivell amb uns músics competents que responen bé a les indicacions del seu director Víctor Pablo Pérez on el treball està enfocat cap el lluiment dels solistes i que en tot moment està pendent d’ells amb uns bons contrastos dinàmics aportant  frescor i naturalitat amb una direcció clara i segura.