29 julio, 2021

Novetat discogràfica

CD: “À mon ami Sarasate”

 

Pablo Srasate

– Preludio para violín en Mi mayor, Romanza Andaluza op. 22, Fantasia sobre Carmen de Bizet op. 25, “Don Juan” fantasia para piano y violín concertantes, Zigeunerweisen (Aires Bohemios” op. 20

Camillle Saint-Saëns

– Introduction et Rondo capriccioso op. 28

Édouard Lalo

– Romance pour violon et piano (extraite du concerto op. 209

Théodore Dubois

– Andante religioso, Romance sans paroles

Frédéric Chopin

– Nocturne op. 9 nº2 (arrangement for violin and piano by Pablo Sarasate)

Ana María Valderrama – violí

Luis del Valle – piano

SR-0003-COVER-HI-RES

Discogràfica: Solé Recordings

Gravat al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid entre els dies 21, 22, 28 de febrer i 1 de març de 2015

Recording Engineer: José Miguel Martínez

Recording Consultant: Jorge Llamas

Album Producer: Antoni Solé

Executive Producer & Editorial Supervisor: David Rodríguez Cerdan

_sarasate_c9d73f07

Pablo Sarasate es un dels compositors espanyols més coneguts universalment, però seia un error considerar-lo únicament com un compositor, ja que va ser per davant de tot un violinista legendari, ídol de mases, per al que molts compositors van voler escriure música i que va inspirar bona part del repertori violinistic de la seva època. Son més de dues-centes les partitures existents en el llegat Sarasate, conservat en el Archivo Municipal de Pamplona, amb dedicatories manuscrites o impreses al gran violinista, algunes d’elles de compositors com Saint-Saëns, Lalo, Dubois, Max Bruch, Svendsen, Wieniawski, Dvorák i un llarg etcétera.

La majoria d’aquestes dedicatories estàn escrites en francès, i moltes contenen l’expressió “à mon ami Sarasate”. Aquest ha sigut el títol elegit per el CD d’Ana Maria Valderrama i Luis del Valle, que recull una selecció d’obres molt representatives de la dimensió Sarasate com intèrpret-compositor.

L’apropament a l’intèrpret s’incrementa a més al poder escoltar aquestes obres en un dels dos violins Stradivarius que van pertanyer a Sarasate: el “Boissier” de 1713, conservat al Conservatorio Superior de Música de Madrid.

La interpretació d’Ana María Valderrama és fantàstica juntament amb el pianista Luis del Valle: formen una agrupació de cambra perfecte en la seva musicalitat i conjunció on es cohesionen a la perfecció en el seu discurs musical. La violinista Ana Maria Valderrama posseeix una tècnica impecable amb un so rodo i potent amb molta qualitat, amb personalitat i caràcter expressiu embolcallat amb una musicalitat esquisida. Luis del Valle es un molt bon pianista amb un gran domini del teclat i expressivitat amb un so ric del piano. La interpretació de les obres de Sarasate i les dedicades a Sarasate estan tocades amb gran virtuosisme per part de la la violinista on domina a la perfecció els pasatges trepidants que posseeixen creant juntament amb el pianista un CD de gran interès amb un alt nivell interpretatiu.

Foto Retrato Ana y Luis (1)