29 julio, 2021

Sir Colin Davis al Palau

PALAU 100

Palau de la Música

Dilluns, 22 de noviembre de 2010

 

Wolfgang Amadeus Mozart

-Simfonia núm. 9 en Re major K.320

-Requiem en Re menor K.626

BanDART

Cor  de Cambra del Palau

Klara Ek – Soprano

Daniela Lehner – Mezzosoprano

Andrew Kennedy – Tenor

Matthew Rose – Baix

Sir Colin Davis – Director

Uns dies previs al concert varem ser convocats a una roda de premsa amb Sir Colin Davis i un representant de l’orquestra banDART. La veritat es que la trobada va ser del tot distreta i interessant, ja que el violinista de l’orquestra ens va transmetre tot el seu entusiasme sobre la seva orquestra. Es un conjunt on tots els seus membres formen part de vaires orquestres de gran prestigi i que varen formar banDART amb l’objectiu de fer una orquestra on poguessin expressar tot el que senten musicalment i sensitivament obertament cap al públic i per si mateixos com a conjunt. El que ens va plantejar aquest music es que normalment a les orquestres hi ha un punt hermètic i molt convencional i que en aquesta orquestra busquen el poder buscar l’emoció i la comunicació a través de la música. Es una orquestra formada per 40 musics i que toca sense director i en aquesta ocasió varen tenir la gran idea de convidar a Sir Collin Davis a ser el primer director que els dirigís,i que ell estava encantat ja que ell no concebre- ix l’interpretació de la música sense emoció ja que la música es pura emoció.

Doncs haig de dir que el concert va ser transmesa aquesta emoció en tot moment de la que tant parlaven aquets intèrprets.

La primera part va ser integrament amb la simfonia núm. 5 de Wolfgang Amadeus Mozart que va ser interpretada d’una manera completament viva i amb una interpretació de la musica molt emocionant, on tots els seus musics estaven completament entregats a la partitura. Varen fer una versió molt musical on entraven tota mena de matisos musicals i on l’orquestra va tocar amb un so ple i generós.

Collin Davis va fer una direcció absolutament elegant, plena de força i amb una musicalitat exquisida.

La segona part es va interpretar el fabulós Requiem de Mozart on també va participar el Cor de Cambra del Palau i els quatre solistes vocals que requereix la partitura.

El Cor de Cambra va fer una interpretació magistral de Requiem en mans de Sir Colin Davis amb una versió realment frepant, ja que com espectador vaig sentir com tots els meus sentits es varen emocionar al sentir aquesta musica, ja que la versió que varen interpretar estava plena d’emoció musical i sensitiva on li van posar tots els sentits humans i sensitius en la musica, i la qual cosa va fer que crec que em costarà tornar a sentir un Requiem com el que vaig presenciar.

L’interpretació va estar plena d’una profunda lectura musical per part del director que va transmetre la veterania fantàstica de Colin Davis.

El cor va demostrar tenir un nivell altíssim al ser dirigits per un director com varen tenir en aquest concert i l’orquestra  seguint la seva línea va fer una interpretació estupenda com tots els musics presents al escenari.

El quartet vocal va ser d’altíssim nivell tots els quatre, ja que es notava que venien amb Sir Colin Davis.

Realment aquest es un concert per recordar per sempre.