29 julio, 2021

Homenatge a Manuel Cabero

Palau de la Música Catalana

Divendres, 1 de juliol de 2011

 

“Música coral d’autors catalans”

Ireneu Segarra – O Caelistis Norma Vitae

Bernat Vivancos – Dos responsoris de Setmana Santa

Joan Cererols – Tres antífones marianes

Benet Casablancas – Jo tem la nit, per a cor i piano

Josep Lluís Guzmán – Dos poemes de Miguel Hernández

Joaqim Serra – Capvespre

Xavier Montsalvatge – Pianto della Madonna, Chévere, Tres canciones negras.

Galina Escobar – Viola da gamba

David Malet – Orgue

Marisa Martins – Mezzosoprano

Emili Brugalla – Piano

 

Cor Madrigal

Mireia Barrera -Directora

 

En aquest concert es varen ajuntar dos factors molt importants; el 60È aniversari del Cor Madrigal i un homenatge que va fer el Cicle de concerts de l’Orfeó Català a Manuel Cabero al ser el seu fundador.

La primera part del concert va estar dedicada en la música de l’anomenada Escola de Montserrat i la segona part va estar dedicada a compsitors de segle XX. L’interpretació del Cor Madrigal va ser desde el principi fins al final molt ben treballada tant en la seva afinació, la seva musicalitat en totes les partitures, el seu eqil·libri sonor tant en el color de les veus com en l’equil·libri de volums de les quatre veus al ser un so molt homogeni i equil·librat, amb un discurs musical sensible i amb elegancia i qualitat. L’únic que es va trobar a faltar va ser volum als fortes i que aixó li hauria donat més expressió en alguns moments. A més es nota que és un cor molt ben avingut entre els seus cantaires ja que canten amb total compenetració entre ells i la seva directora, ja que hi ha una total comunicació entre els cantaires i Mireia Barrera i aixó fa que tots van ensanblats. Totes les cordes  del cor son estan ben treballades i son  interesants en el seu timbre, però vull destacar una molt bona corda de contralts.

Mireia Barrera és una directora exigent amb la seva feina, amb un gest segur i clar, amb una musicalitat amb qualitat i molt rigor i que és nota molt bé per on vol portar el seu discurs musical. També és nota que té una manera de treballar als assajos molt ben preparada i amb les idees molt clares, ja que el resultat als concerts és de total seguretat musical i tècnica per part dels seus cantaires.

Els solistes que varen intervenir en el concert varen ser correctes i discrets.

 

Ofèlia Roca