29 julio, 2021

Concert d’Estiu del Cor Vivaldi

Temporada 2015-2016 del Cor Vivaldi “Concert d’Estiu”

Diumenge, 26 de juny de 2016 a l’Auditori Axa

primers-planos

 

Primera part:

– Obres de Kirby Shaw, Randall Thompson, Josu Elberdin, Kui Dong, Tellu Turka, Gabriel Fauré, Claude Debussy, Carl Nielsen, Franz Schubert, Gustav Holst.

Segona part:

Albert Guinovart

– Te Deum 2014

 

Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya (dir. Òscar Boada, Pilar Paredes)

Piedmon East Bay Children’s Choir (dir. Robert Geary)

Copenhagen Girls Choir (dir. Anne Marie Granau)

 

Albert Guinovart – piano

David Malet – orgue

Ramon Torramilans – percussió

Òscar Boada – direcció

 

El concert va constar d’un intercanvi que va fer El Cor Vivaldi convidant al Piedmont Easy Children’s Choir i el Copenhagen Girls Choir. Per primera vegada en el Cicle de Concerts del Cor Vivaldi va compartir escenari amb dos cors més, i que amdós cors son de reconeguda vàlua amb nombrosos premis internacionals.

A la primera part es van escoltar indivualment els tres cors amb repertori de gran interès que porten habitualment en les seves gires, amb dues obres finals, el Psalm 23: Gott ist mein Hirt de Franz Schubert i l’Ave Maria a doble cor de Gustav Holst, on es van interpretar conjuntament amb el Cor Vivaldi i el Copenhagen Girls Choir la partitura de Schubert, i el Cor Vivaldi i el Piedmont East Bay Children’s Choir la partitura de Holst.

A la segona part es va interpretar el Te Deum d’Albret Guinovart, que va escriure pel Cor Vivaldi l’any 2014 pel vint-i-cinquè anivaersari del cor. Es va escollir aquesta obra per què necessitaven una partitura de gran format que pogués reunir al voltant de cent cantaires, i per això es va decidir aquesta obra a la que senten predilecció. Obra complexa per a boble cor de veus blanques, piano, orgue i percussió, i que és l’obra ideal per a una execució conjunta dels tres cors.

Interessant concert el que es va viure amb els tres cors, ja per la conjunció de tres maneres d’interpretar la música tant per les diferents cultures d’on son cada cor i del gran ventall de color tímbric de cada cor. Els tres cors eren de gran nivell tant tècnic com musical cada un amb les seves personalitats i peculiaritats própies amb gran entusiame i amor per la música. Es va poder apreciar un color de les veus més rodó i vellutat en el Cor Vivaldi, un color més blanc i cristalí en el Piedmont East Bay Children’s Choir, i un color més elegant i preciosista en el Copenhagen Girls Choir.

La primera part es van poder sentir com cada cor abordava un repertori propi ple de virtuosisme i rigor musical on cada cor va expressar el millor de si mateix amb totes les seves possibilitats tant tècniques com musicals, on tots van brillar per si mateixos on es va poder gaudir de l’alt nivell de les formacions, destacant la gran feina que fan els directors d’aquests cors aconseguint treure el millor d’aquets nens amb gran sabiduria, i el rellevant l’entusiasme dels seus cantants amb uns repertoris complexos tècnicament, i que ells els resolien a la perfecció.

A la segona es va poder sentir el Te Deum d’Albert Guinovart, partitura molt ben escrita en tots els seus sentits, plena de contrastos i efectes musicals, aconseguint unes textures riques i coloristes amb gran interès musical. Obra molt personal del compositor, on ha escrit una partitura on el cor expressa totes les seves virtuts i vàlues musicals i tècniques, i que els tres cors van interpretar a la perfecció amb una gran professionalitat, donada la seva dificultat tècnica, i que els cors van abordar a la perfecció amb molt bona dicció, amb una afinació i sonoritat impecables. Acompanyats pel mateix Albert Guinovart al piano, David Malet a l’orgue, Ramon Torramilans a la percussió dirigits amb seguretat, expressivitat, força i claretat per Òscar Boada.